Afgelopen zomer werd er regelmatig ingebroken op de Helmerhoek en Eikendaal, schreef een mevrouw een tijdje geleden op Helmerhoeknieuws, ze voegde eraan toe: “Vanmiddag werd ik gebeld door de politie met het verzoek om iets in de wijk te delen”. “Door de oplettenheid en de vele camerabeelden van bewoners is deze man toen in bewaring gesteld. Hulde van de politie voor een ieder die hier aan heeft meegewerkt” . In een ander bericht in Tubantia stond: “Naleving coronaregels: Hengelose burgemeester wil cameratoezicht.”
Aan de ene kant maakt de politie de bewoners complimenten omdat ze daardoor hun werk beter kunnen doen, aan de andere kant duurt het wel heer erg lang voordat er een 24/7 oplossing is voor het fietstunneltje. Vanmorgen meldt een bewoner: “ Mijn broertje is net onder het fietstunneltje bij Helmerhoek achterna gezeten door 2 jongens die hem beneden op stonden te wachten met een scooter!!” Helmerhoeknieuws weet nog niet wat er precies gebeurt is. Daarover zou vast en zeker meer duidelijkheid zijn als er camera’s geweest zouden zijn. De politie zou sneller in kunnen grijpen. Nu is de jongen gauw naar huis gegaan en heeft de politie gebeld en ze zouden even gaan kijken, maar dan zijn ze al lang weg natuurlijk.
De vraag dringt zich op, gaat er weer een winter voorbij zonder dat er vorderingen zijn gemaakt met camerabewaking en wordt het veiligheidsgevoel van de bewoners weer een winterlang op de proef gesteld.