De Jan Schaeferprijs is deze week toegekend aan Huub Filart, één van de initiatiefnemers van de tunnelwachters. We schreven eerder, wie Huub kent weet dat hij de nadruk op SAMEN legt, vandaar dat alle tunnelwachters uitgenodigd waren om vanavond elkaar te ontmoeten. Huub Filart heeft in een korte speech benadrukt dat wat hem betreft zijn motto is: “SAMEN STAAN WE STERK.” Alle tunnelwachters gefeliciteerd met dit prachtige resultaat

De tunnelwachters is werkelijk een groep van betekenis, al met al waren er 25 tunnelwachters, allemaal in een oranje veiligheidshesje. Cemal Dogan liet weten dat wat kleding betreft het belangrijk is dat de tunnelwachters herkenbaar zijn, daarom ook zijn oproep voor sponsors, dat heeft de nodige reacties opgeleverd. Daar wordt dan ook hard aan gewerkt. Inmiddels heeft Cemal ook een document geschreven waarin staat wat de spelregels voor een tunnelwachter zijn. Alles in goede samenwerking met de politie.

Ook het Wijkplatform is in actie geweest door alle tunnelwachters als bedankje een presentje te overhandigen. Dit is vanzelfsprekend een sympathiek gebaar. Het zou een mooie traditie kunnen zijn dat alle vrijwilligers niet alleen in dit moeilijke coronajaar, maar ook in de toekomst een dergelijke sympathieke geste tegemoet kunnen zien omdat ze zich als vrijwilligers inzetten voor de veiligheid, voor het tegengaan van eenzaamheid en hulp bieden aan degene die het hard nodig hebben. Om het met Huub Filart te zeggen: “SAMEN STAAN WE STERK”. Daaraan dragen de tunnelwachters en vele vrijwilligers in de wijk volop aan bij. Dank daarvoor namens Helmerhoeknieuws.

Hieronder een foto-impressie van de tunnelwachters. De tunnelwachters zijn gewend om op anderhalve meter van elkaar te staan. Vandaar dat ze vanzelfsprekend de corona-instructies zeer serieus genomen hebben.

© helmerhoeknieuws