(Een bericht van de gemeente Enschede)

Sinds de corona lockdown werkt Alifa op haar website met een livechat. De afgelopen maanden bleek deze van grote toegevoegde waarde. Er werd veel gebruik van gemaakt. Tijdens kantooruren is via de chat direct digitaal contact mogelijk; een medewerker van Alifa beheert de chatbox. Komt u ergens niet uit, heeft u vragen, weet u even niet hoe verder via Alifa krijgt u snel contact. Bellen is overigens ook nog steeds mogelijk. Ook dan staat er een medewerker van Alifa paraat.

Speciale chatbox voor meisjes
Op dinsdag en donderdagavond wordt de chatfunctie voor een speciaal doel gebruikt. Dan zitten de meidenwerkers van Alifa achter de chat voor alle meiden in Enschede die ergens over willen praten. Bijvoorbeeld omdat ze tegen problemen aanlopen, gepest worden, vragen hebben over hun eigen lichaam of iets kwijt willen over hun gezinssituatie. Alifa merkt dat Instagram, Snapchat of Whatsapp soms niet werkt, omdat jongeren op deze accounts niet anoniem kunnen zijn. Dat kan via de chatfunctie op Allifa wel. De meidenwerkers luisteren graag en staan klaar met advies.