De gemeente Enschede deelt mee:

Anderhalve meter afstand houden, buiten en met je bezoek thuis“Blijf je scherp houden aan de maatregelen tegen het coronavirus.”

Die oproep doet burgemeester Onno van Veldhuizen van de gemeente Enschede. Hij wijst hierbij op de momenten dat het erg druk is in de binnenstad, zoals tijdens de warenmarkten op dinsdag en zaterdag. “Het is tot nu toe goed gegaan in Twente met het gaat in toom houden van het coronavirus. Gebleken is dat de anderhalve meter-maatregel werkt in combinatie met de hygiënemaatregelen. Maar het wordt drukker in de binnenstad. Gezien de toenemende drukte gaan we vanaf nu strakker toezien op de naleving van de regels.”Om strakker toe te zien zijn afspraken gemaakt met boa’s, politie, ondernemers en marktkooplieden. Er wordt handhavend opgetreden als mensen zich niet aan de regels houden. “De tijd van overvloedig waarschuwen is voorbij. Wie zich niet houdt aan de regels, kan een boete oplopen.” Dat geldt voor bezoekers en ondernemers.Van Veldhuizen wijst daarom nogmaals op de maatregelen:

Houd 1,5 meter afstand;
Vermijd drukte, kom niet met het hele gezin naar de markt, maar kom alleen en blijf niet te lang;
Blijf thuis bij klachten en laat je testen;
Was vaak je handen;.
Let op dat je thuis met bezoek ook afstand houdt.

“Wereldwijd en ook in Nederland zien we steeds meer brandhaardjes ontstaan, omdat het aantal besmettingen toeneemt. Dat willen we in Twente niet laten gebeuren”, aldus de burgemeester. “Veel toeristen weten onze regio te vinden en ook veel Enschedeërs blijven dit jaar in eigen stad. Let erop dat je in de buitenruimte, maar ook thuis als je bezoek hebt, echt die anderhalve meter aanhoudt.

”Studenten, voetbal en evenementen
Over een paar weken neemt de drukte verder toe als de studenten naar Enschede komen, FC Twente weer gaat spelen en het evenementenseizoen begint. “Daar maak ik me echt druk over. Hoe houden we de besmettingscijfers zo laag mogelijk? We moeten die discipline samen vasthouden, want de schade voor de gezondheid en de economie kan enorm worden.”