Bezoekers die vanaf de Jacobsrietweg bij de beek het natuurgebied in gaan hebben kunnen zien dat er zich enkele veranderingen hebben voorgedaan. Er zijn hekken geplaatst. De schapen en geiten die in dit gebied lopen raakten soms verstrikt in de afrastering met schrikdraad. Bovendien is er naar gestreefd om een grotere openheid in het gebied te hebben.
Vanmiddag hebben we een kijkje genomen en verschillende bewoners juichten het toe dat de dieren de vrije ruimte hebben. Ons bleek ook dat voor bewoners er problemen zijn bij de inrichting. Vanmiddag lukte het een mevrouw niet om het fietshek aan de zijkant open te krijgen, gelukkig schoot hulp toe. Ook scootmobielen kunnen de hekken niet passeren. Daarnaast is er een probleem voor tandems en ouders met een kindmeeloopfiets aan hun eigen fiets geklemd. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat honden aan de lijn moeten, zodat ze niet op schapenjacht gaan. Kortom we konden vaststellen dat er sprake is van een mooi idee, dat er ook waardering voor is, maar dat er aandacht moet komen voor de praktische problemen die de bezoekers hebben.