Daar waar de Usselerstroom de Jacobsrietweg kruist ligt een prachtig watervalletje. Verder wandelend of fietsend lopen er bijzondere schapen. De moeite waard om er aandacht aan te besteden. Zeker nu de schapen lammeren gekregen hebben, binnenkort lopen de lammeren ook op het terrein.
De schapen zijn Mergellandschapen ook wel Mergellanders genoemd, het is een oud limburgs ras. Je zou kunnen zeggen dat ze tot het cultuurhistorisch erfgoed van Nederland behoren. Het ras heeft een rustig en gemakkelijk karakter. Zo vinden ze het fijn om te worden aangehaald.

De verzorging is in handen van Leon Haghuis, ook bekend van zijn werk bij de kinderboerderij in de Wesselerbrink en zijn betrokkenheid bij de Bijenhoek.
Het is de bedoeling van Leon Haghuis en zijn team dat de schapen vrij rond kunnen lopen en de afrastering niet nodig is. Door het rustige en gemakkelijke karakter zijn de schapen er zeer geschikt voor. Van een loslopende hond kunnen de schapen en lammeren zeer gestresst raken. Vandaar dat het belangrijk is dat honden in dit gebied aan de lijn blijven.