Twentse levenslessen (54)

Het is zaterdagmorgen, dat was voor mij altijd de dag dat ik ruimschoots de tijd nam om de krant te lezen. Inmiddels voel ik meer onrust om de tijd te nemen om te lezen. Het nieuws heeft wel mijn interesse maar nu ik niet meer werk wil ik het gevoel hebben dat ik een doel heb. Samen met Paul Snellink ben ik de beheerder van Helmerhoeknieuws. Vooral in deze coronaperiode zie ik hoe bewoners er gebruik van maken. Ook groeien we nog steeds en zijn we de 2300 leden al ruimschoots voorbij. Als je de wekker wil zien als een moderne versie van de haan, dan kraait de haan ‘s morgens niet meer. Maar de dag begint toch, dat dwingt om na te denken wat te doen. Dat dwingt ook om jezelf gemotiveerd te houden. De externe motor om in beweging te komen is stil gevallen en hangt het van jezelf af. Ik merk dat als ik aan Helmerhoeknieuws werk en mij er toe weet te zetten om daags klusjes te doen in de Bijenhoek dat meteen gevolgen heeft voor hoe je je voelt. Als een berichtje op Helmerhoeknieuws er weer staat of als in de Bijenhoek een probleempje opgelost is dan geeft dat een gevoel van zinvol bezig zijn en met tevredenheid op de dag terug te kijken. Het simpele in beweging zijn heeft al positieve effecten. De dag begint toch, waarom dan ook niet meteen er een actieve en leuke dag van gemaakt, waar je met tevredenheid op terug kunt kijken.