Een tweede huiskamerochtend, de uitbreiding van het mantelzorgcafé en de wandelgroep zat al in de pen en gelukkig kan Noaberschap melden dat het zover is en ze van start kunnen gaan. Geheel nieuw en uniek in de wijk is de groep Noaberhulp. Vrijwilligers uit de wijk die een moment van hun tijd aan u willen besteden. Wij reiken u de hand bijvoorbeeld, alleenstaanden en alleengaanden die zich eenzaam voelen, bewoners die door hun persoonlijke situatie eventjes een helpende hand nodig hebben of samen een kopje koffie willen drinken.

Noaberhulp is vrijwilligershulp, met als doel in de wijk Helmerhoek dat we Noaber zijn en als het echt nodig is, even de taak als buur over te nemen.

Voorbeelden van Noaberhulp kunnen zijn:

– Samen een kop koffie drinken en een praatje maken,

  • Enkele boodschappen doen of met u medicatie ophalen na een ziekenhuisopname, 
  • Meegaan /begeleiden naar een activiteit in bijvoorbeeld het wijkcentrum.
  • Meegaan bij een bezoek huisarts of fysio wanneer het alleen te moeilijk gaat.
  • Klein huishoudelijk klusje, even helpen de was ophangen, een nieuw laken op bed, nadat u uit het ziekenhuis bent gekomen .

De groep Noaberhulp kan niet gevraagd worden voor schoonmaakwerk, taxivervoer en verzorgende taken.

Voor meer informatie kunt u op maandag-  en vrijdagmorgen  tussen 10 en 12 uur in het wijkcentrum de Helmer terecht (boven bij de prikpost en de fysio). Op maandagmorgen kunt u ook bellen naar 053 – 7370023  Dit is het nummer van het wijkcentrum, iemand van het team staat klaar staan om uw vragen te beantwoorden of een afspraak met u te maken. Huisarts van Bemmel en wijkverpleegkundige Birgitta Zwanhuizen zijn onze backup. De andere disciplines worden op de hoogte gesteld en we hebben flyers verspreid. 

Noaberhulp hoopt er samen iets wat leuks van kunnen maken. 

Met vriendelijke groet, Noaberhulp Helmerhoek

O ja, we kunnen voortdurend lieve vrijwilligers gebruiken om Noaberhulp te geven. Laat weten dat u die fijne Noaber bent. Je zult alleen zijn en even afleiding of hulp nodig zijn, dan is het fijn dat iemand komt kijken . Ben jij die lieve Noaber die af en toe een uurtje over heeft, je bent welkom op maandagmorgen van 10 tot 12 uur in de nieuwe huiskamer in het wijkcentrum. We vertellen u graag over het werk van de Noaberhulp