De kas in de Bijenhoek is inmiddels opgeruimd. Er was op geen enkele manier nog iets van te maken. De Bijenhoek wil vanzelfsprekend graag zo snel mogelijk een nieuwe stormbestendige kas. Inmiddels zijn verschillende bewoners in de pen geklommen en is de Bijenhoek tijdelijk gebruik van een kweekkas aangeboden. ‘t Helmgras, een woon- en werkvoorziening aan de Rondemaatweg heeft laten weten dat de Bijenhoek welkom is, terwijl het voor ‘t Helmgras een drukke tijd is. Ze maken tijdelijk een plaatsje vrij, de Bijenhoek is daar zeer erkentelijk voor.
Meer weten over ‘t Helmgras, Helmerhoeknieuws heeft eerder een video gemaakt https://youtu.be/CKuqCThbRHk
Ook de buurman van de Bijenhoek de heer van Winden, die overigens regelmatig hulp aanbiedt, heeft aangeboden om zijn kas vrij te maken, zodat de Bijenhoek voorlopig even uit de brand is. Daarnaast heeft de Bijenhoek het aanbod gekregen om de vensterbank van iemand te mogen gebruiken en ook andere suggesties zijn gedaan. Voor dit moment is de Bijenhoek uit de brand. Voor de vrijwilligers is dit een hart onder de riem. De vrijwilligers zijn blij dat hun inspanning zoveel weerklank vindt.