In het weekeinde met het prachtige lenteachtige weer waagde een enkele bij om naar buiten te gaan. Ze voelden de lente aankomen. Dat geldt ook voor de vrijwilligers en de medewerkers van stadsdeelbeheer Zuid. Maandagmorgen hebben de beide vrijwilligers Klaas Lassche en Efrim Ergun de laatste resten van de stormschade opgeruimd en de voorbereidingen getroffen, zodat de medewerkers van stadsdeelbeheer Zuid de tuin in orde kunnen maken.

De vier medewerkers van het stadsdeelbeheer die er voor zorgen dat Helmerhoek er keurig uitziet, begonnen vanmorgen om half acht. Dan begint hun werkdag. De bollen aan de buitenkant van de tuin zijn geplant, nadat de ruimte vrijgemaakt is, nu moet er nog extra zand op zodat het mooi vlak is en binnenkort kan er graszaad gezaaid worden.

Er is meer te doen, de vrijwilligers gaan aan de slag met de groentetuin en de bloementuin. Om dat te kunnen doen is er mest opgebracht en vandaag worden beide tuinen gefreesd, zoals op de foto te zien is, zodat de vrijwilligers weten dat hun planten en bloemen het goed gaan doen. Voor de groentetuin en bloementuin is een plan gemaakt, het plan voor de bloementuin is gemaakt door de vrijwilligster Wilmie ter Pelle, zodat er voor de bijen voldoende werk is en ze alsof het een lieve lust is de honing binnen kunnen vliegen. In het vlinderparadijs staan Buddleija’s, ook wel vlinderstruik genoemd, aantrekkelijk voor de bijen maar ook voor vlinders.

Een andere grote klus voor vandaag is om achter de “oude bijenstal” te betegelen, zodat er een plaats is waar het tuingereedschap opgeborgen kan worden.

Bent u enthousiast en wilt u een graag met andere vrijwilligers een aantal uurtjes in de week planten of bloemen verzorgen. Laat het weten, dat kan door een PB te sturen, u kunt ook naar de redactie mailen. Helmerhoeknieuws@gmail.com

Voor meer foto’s https://helmerhoeknieuws.nl/fotogroep/2020/02/de-bijenhoek-een-juweeltje-in-helmerhoek/