Twentse levenslessen (43)

Natuur en milieu staan met regelmaat in de krant, er is van alles aan de hand, een grote groep mensen maakt zich zorgen en anderen houden vol dat er helemaal niets aan de hand is. Soms roepen mensen om sterk leiderschap en een grote leider. Zo af en toe hoor je een zelfverklaarde grote leider dat die de problemen wel even zal oplossen. Als ik zo de landen nagaan waar ze een grote leider hebben dan kunnen we dergelijke leiders beter een deurtje verderop sturen. Twentse nuchterheid kan wel veel betekenen. De schrijver van de spreuk van deze zaterdag roept op om bij je aankopen op een andere manier te kijken, wil je wat nieuws kopen of wil je wat goeds kopen. Die vraag kun je je bij elke aankoop stellen. Is wat ik nu wil kopen iets goeds of beter dan ik al heb of wil ik iets nieuws kopen omdat het nieuw is. Er is niet veel voor nodig om je die vraag te stellen bij een aankoop. Het zou wel eens kunnen zijn dat we daarmee al een behoorlijke bijdrage kunnen leveren.

Jenne van der Velde