Twentse levenslessen (40)

Het kiezen van een twentse levensles, elke zaterdagmorgen, nu al veertig keer is een bijzonder moment. Na even nadenken wat mij het meeste is opgevallen, schiet mij vaak een woord of gebeurtenis te binnen, met daaronder de vraag , hoe kan het dat mensen voor mij onbegrijpelijke dingen zeggen of doen. Deze week trof mij hoe ingewikkeld het is om samen te leven, met begrip voor anderen en met verdraagzaamheid.

Een goed antwoord bestaat denk ik niet, de spreuk van deze week komt misschien wel dichtbij, als je voortdurend gedoe met anderen hebt, verdraagzaamheid ontbreekt, een kort lontje hebt, dan veroorzaak je sneller een ontploffing dan misschien zelfs wel de bedoeling is. Geen vrede met je omgeving betekent vaak, geen vrede met jezelf. Willy Bruins sprak over eenzaamheid en zei, “zeg eens tegen de eerste vijf mensen die je tegenkomt “goeie morgen”, alleen als een begin van waar je naar toe wil.”
Zijn video is zo aan het begin van het nieuwe jaar zeker de moeite waard om op een andere manier naar jezelf te leren kijken.

https://helmerhoeknieuws.nl/videos/2020/01/willy-bruins-over-eenzaamheid/

Jenne van der Velde