Het fietstunneltje aan de Oude Dijk wordt al enige tijd bewaakt. Bewoners zijn bezorgd dat er opnieuw zich nare voorvallen voor doen, met ernstige gevolgen voor de bewoners. Ouders treffen allerlei maatregelen, kinderen naar de stad brengen, zelf met de auto naar de stad, jongeren die alleen in groepen door de tunnel mogen. Sommigen willen ons doen geloven dat overal in de stad wel onveilige plaatsen zijn, ouders echter zijn extra bezorgd als hun kinderen vooral in de winter door de tunneltjes moeten die de toegangsweg zijn naar Helmerhoek en een belangrijk gedeelte van de Wesselerbrink. Vrijdagavond heeft een verslaggeefster van TC Tubantia een bezoek aan de tunnel aan de Oude Dijk gebracht. Het verslag daarvan staat in TC Tubantia en op de website https://www.tubantia.nl/enschede/op-pad-met-de-burgerwacht-in-enschede-koffie-saucijsjes-maar-vooral-veel-dankbaarheid~a310c038/ onder het kopje regio.