Twentse levenslessen (37)

Deze week was de week van de kerstmarkten in Helmerhoek. Een bijzondere week, op vrijdagavond twee kerstmarkten, de markt van Erve Leppink en die bij de basisschool Willem van Oranje. Verschillende groepen bewoners waren zelf productief geweest en wilden de opbrengst aan een goed doel besteden. Bij deze bewoners is een sterk besef dat het voor de mensen waarvoor je het doet belangrijk is en dat ook voor jezelf het een belangrijke invulling van de dag is. “Voor mij is het niet belangrijk dat ik er geld aan verdien” hoorden we een vrouw zeggen. “Ik wil graag anderen helpen, iedereen wil graag gezond zijn en een goede kerst kunnen hebben.” Heel mooi was dat het Thomashuis met een kraam vertegenwoordigd was en hun best deden om met zorg gemaakt spullen te verkopen en de opbrengst te schenken aan het groene schoolplein van de basisschool.

Deze week nog is er zondagmiddag een kerstmarkt in het winkelcentrum in Helmerhoek, en de mogelijkheid om een actie te steunen. De verkoop bij ‘t Helmgras gaat nog even door en op 19 december is er een kerstmarkt voor goede doelen in het Bonhoeffercollege locatie Geessinkweg.