Het uithoudingsvermogen van de bewoners die preventief posten is onbeschrijflijk. Tot je de verhalen van de bewoners hoort die er posten. Een grote stevige man zei: “Mijn dochter moet hier altijd langs, dan weet je wel waarvoor je dit doet”.
De fietsers die langs fietsen reageren vriendelijk. Een jonge vrouw roept, bedankt dat jullie hier staan en veel jonge mensen zwaaien of steken hun duim op. Een postende bewoner zegt: “Ik wist niet dat hier zoveel bewoners door het tunneltje gaan.”
De bewoners die posten staan in de vrieskou. Andere bewoners laten ze echter niet in de kou staan. Op één avond kwamen twee bewoners met koffie en thee langs en twee bewoners met saucijzenbroodjes. Een volgende avond meldde zich opnieuw een bewoner met koffie en thee. De initiatiefnemers schreven: “Beide tunnels waren weer bezet met een solidaire groep buurtbewoners. Dat blijft doorgaan, bij beide tunneltjes wordt met de grootst mogelijke regelmaat gepost.” Één van de initiatiefnemers schreef: “TOP, TOP, TOP, SAMEN ZIJN WE STERK.” Ook een journaliste van TC Tubantia is geweest, wist één van de postende bewoners te vertellen
Wil je ook helpen posten dat kan nog steeds door te mailen naar helmerhoeknieuws@gmail.com, vermeld je telefoonnr en je wordt gebeld. Inmiddels is er een appgroep zodat bewoners ingepland kunnen worden. Even langs komen met koffie en thee kan ook nog steeds ook daarvoor kunt u mailen naar helmerhoeknieuws@gmail.com en vermeld ook je telnr.
Binnenkort vergadert de stadsdeelcommissie Zuidwijken over de tunneltjes, daarover leest u later meer.