Door Paul Snellink

ENSCHEDE – In de fietstunnels naar de Enschedese zuidwijken moet cameratoezicht komen. Dat vinden de coalitiepartijen VVD, BBE, PvdA en CU.

De partijen reageren met hun voorstel op recente gebeurtenissen in en rond de fietstunneltjes naar de Helmerhoek en de Wesselerbrink. Daar zou een groep overvallers volgens de politie verschillende keren hebben toegeslagen. Buurtbewoners vertelden in De Twentsche Courant Tubantia dat ze zich niet veilig voelen in de tunnels en deze route liever niet nemen, zeker niet na zonsondergang.

Berovingen in engste tunneltjes van Enschede: ‘Niemand kan je horen’

‘De VVD, BBE, PvdA en CU herkennen deze signalen’, aldus de vier fracties. ‘Iedereen moet veilig door onze stad kunnen fietsen. Ook door onze tunnels. Dat hoort ook bij een fietsstad. In cameratoezicht zien wij een mogelijk goede oplossing.’

De fracties willen van het college nu eerst een overzicht krijgen van alles dat de laatste twee jaar is gebeurd in en rond de tunnels. Daarna moet samen met de buurtbewoners worden gezocht naar een oplossing. Naast camera’s denken de fracties daarbij ook aan betere verlichting.

Met dank aan TCTub en TVOost