De initiatiefnemers van het Buurtnet spreken van een geslaagde avond preventief posten bij de fietstunnels. Over de wijkagent Marc Peper zeggen ze; het was voor ons een hart onder de riem hoe de wijkagent Marc Peper ons ondersteund heeft, hoe hij aanwezig was en het Buurtnet voortdurend met hem in contact kon staan. De initiatiefnemers maken ook nog graag een compliment aan één van de bewoners die thee gebracht heeft en noemden dat een toffe handreiking. Het was meer dan een pluim waard voor de mensen die aanwezig waren. Door preventief posten willen bewoners angst niet laten regeren.
Hoewel er zich al veel bewoners aangemeld hebben, daarvoor hartelijk dank, doen de initiatiefnemers nogmaals een beroep op de bewoners om zich aan te melden. Als er preventief gepost wordt zijn er vijf bewoners aanwezig, de politie houdt een oogje in het zeil en kan snel bereikt worden. U kunt zich nog aanmelden. Wilt u net als een bewoner gisteravond, uw sympathie en solidariteit tonen met de bewoners die bij de tunnels posten, dan kan dat ook. Stuur een email naar Helmerhoeknieuws@gmail.com met uw naam en telefoonnummer en u wordt gebeld. De leuze van de initiatiefnemers is, SAMEN STAAN WE STERK, het is goed dat Helmerhoek dat ook samen laat zien.