Er is bij de parkeerplaats aan de Runenberghoek, tegenover het gezondheidscentrum een nieuwe lichtmast geplaatst, dat is op verzoek van de buurt gebeurt. Bewoners hadden de gemeente laten weten dat ze zich ‘s avonds in het donker niet prettig en zelfs onveilig voelden. Dat was aanleiding om een naar een oplossing te zoeken. Er is een speciale lichtmast geplaatst, veel hoger en ook een hogere lichtopbrengst. Daardoor wordt een groter deel van de omgeving ‘s avonds helderder verlicht. Voor bewoners zal het een geruststelling zijn dat deze omgeving nu goed verlicht is. Een toevallig passerende bewoner vroeg zich af wat wij daar aan het doen waren. Een gezonde belangstelling voor de omgeving is niet verkeerd, dus we stonden hem vriendelijk te woord. We vertelden hem dat we foto’s maakten van deze speciale lichtmast om in Helmerhoeknieuws daarover te berichten. We vertelden ook dat de bedoeling van de lichtmast is dat bewoners zich minder onveilig voelen. Zijn reactie was, er was hier inderdaad niet veel licht, hij knikte en liep tevreden weg.