De scouts van scouting Nanne Zwiep deden het afgelopen weekend mee aan de 62e Jamboree on the Air (Jota)

De JOTA is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij bijna 1,5 miljoen scouts uit zo’n 160 landen met behulp van zendapparatuur radiocontact met andere scouts over de hele wereld maken. Het jaarlijkse JOTA-weekend begon vrijdagavond en ging ononderbroken door tot zondagmiddag. Bij het clubgebouw aan de Rondemaatweg bij de Helmerhoek werd weer een heel ‘antennepark’ van allerlei, vaak zelfgebouwde, antennes geplaatst. De met palen gebouwde toren zag er goed uit met de grote antenne in top. De toren was met reden prachtig versierd. Scouting Nanne Zwiep deed dit jaar voor de 30e keer mee aan de Jamboree. Plaatselijke zendamateurs helpen ieder jaar met hun apparatuur, materialen en kennis. Kees Brouwer is een van de vrijwilligers die dit jaar voor de 25e keer zijn medewerking verleende aan dit evenement. Hij werd gehuldigd en ontving een mooie ketting

Op de zaterdagmiddag werden voor de jongere scouts activiteiten op het gebied van zenden, techniek en communicatie georganiseerd. Natuurlijk mochten deze kinderen op de zolder van het clubhuis via de zender hun ervaringen uitwisselen met andere scouts, ergens in Nederland of daarbuiten. Met GPS-apparatuur moesten de scouts buiten opdrachten uitvoeren. De scouts beleefden een lang en leuk weekend waaraan op zondagmiddag een eind.

Meer willen weten over Scouting Nanne Zwiep?

www.nannezwiep.nl.