Het Noaberschap Helmerhoek neemt de organisatie van de Halloween Trick or Treat 2019 ter hand.
Op dit moment wordt bekeken of de plannen voor twee tochten tot de mogelijkheid behoren. Voor de kinderen tot 8 jaar is gekozen voor de oude route. Daar hebben een aantal mensen behoorlijk geïnvesteerd in Halloween met verlichting geluid en een rookmachine.
Dit jaar hebben we bij het peilen van de animo op enkele snoepadressen gehoord dat het nog weer gekker moet en dat er op de Hanninkhoek waarschijnlijk flink wordt uitgepakt. Ook daar is dan een rookmachine. Vorig jaar waren er reacties van enige wijkbewoners die Halloween ook wel eens door hun straat willen. We kunnen echter niet zomaar afscheid nemen van een groep bewoners die de Halloweentocht al jaren trouw zijn.

Op 11 oktober zijn er in de deelnemende hoeken 185 brieven bezorgd met het verzoek om mee te doen met de tocht als snoepadres. Andere bewoners weten nu van de tocht door hun straat en vinden het misschien leuk om hun huis te versieren met bijvoorbeeld iets van Halloween of een eenvoudig setje lampjes in de tuin om de kinderen een leuke avond te bezorgen. De eerste aanmeldingen zijn vandaag al binnen.
Verkleden is niet verplicht. Voor de kinderen die door omstandigheden niet in het bezit zijn van Halloweenkleding, bestaat de mogelijkheid om een uur voor de aanvang van de tocht naar het wijkcentrum te komen. Daar staan vrijwilligers klaar om de deelnemer van iets passends te voorzien en te schminken. Wijkbewoners stelden daarvoor halloweenkleding beschikbaar. De avond begint donderdag 31 oktober om 18.30 uur.

De route loopt vanaf de lantaarnpaal voor het wijkcentrum over de Kevelhamhoek, Hanninkhoek, Grimberghoek, Scherpenzeelhoek door de Blankenborghoek en eindigt bij fietsenmaker Broeksma voor de deur. Daar is voor de kinderen drinken beschikbaar. De tocht vertrekt om 18.30 u en we kunnen niet precies aangeven hoe laat de kinderen in een bepaalde straat zullen lopen. Dit is afhankelijk van het aantal door hen te bezoeken huizen. Om 20.00 uur moeten de kinderen toch bij alle voordeuren kunnen zijn geweest.

Het zal fijn zijn als ouders/verzorgers hun deelnemende kinderen willen begeleiden en tevens willen aanmelden bij helmerhoeknieuws@gmail.com

We weten dan hoeveel kinderen en meedoen. Bij onze sponsor mogen wij pakjes drinken ophalen. We letten niet precies op de leeftijd en als je op het laatst toch nog mee wilt doen en niet hebt opgegeven is dat geen probleem. Daar houden we wel rekening mee. Heb je je nog niet opgegeven als snoepadres, dan vragen wij nog om je medewerking. Alvast bedankt namens de kinderen.

Halloween Helmerhoekpark.

Deze tocht is nog niet zeker en is met name afhankelijk van aanmelding van vrijwilligers. (er zijn al een aantal aanmeldingen, maar nog niet genoeg). Voor de kinderen vanaf 8 jaar is het de bedoeling een route uit te zetten in het Helmerhoekpark. Het is daar behoorlijk donker en biedt mogelijkheden voor horror. De tocht begint om 20.00 u en start vanaf de plek bij de scholen waar ooit de kjoep stond. Kinderen kunnen zonder begeleiding deelnemen en het is vanzelfsprekend toegestaan dat ouders/begeleiders meelopen. Kinderen vanaf 8 tot 14 jaar zijn welkom. We kijken niet precies op een jaartje. Wij weten nog niet precies wat de acteurs in gedachten hebben. Je bent gewaarschuwd. De tocht om de vijver gaat deels op asfalt maar ook over de bospaden om de vijver. Het is echter nog niet zeker of deze tocht doorgaat. Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers/vriendengroep om te helpen bij de voorbereidingen of om het “spook” uit te hangen.
Kinderen kunnen zich opgeven bij helmerhoeknieuws@gmail.com o.v.v. “Helmerhoekpark” Vrijwilligers kunnen zich ook melden bij helmerhoeknieuws@gmail.com o.v.v. Helmerhoekpark

Geef je alstublieft op, alles voor de kinderen!