De laatste loodjes.

Er zijn de laatste dagen veel late aanmeldingen van kinderen bijgekomen. Er ontbrak nog een poster “snoepadres”, maar alles wordt geregeld.

Voor de kinderen tot 8 jaar, die langs de huizen gaan zijn nu 84 kinderen aangemeld. We hopen dat het geen probleem wordt voor de snoephuizen met het uitdelen van snoep voor wat meer kinderen.

Alle snoephuizen, die meedoen hebben een poster op het raam of de voordeur. Als kinderen de poster zien, mogen ze daar aanbellen.

Een aantal bewoners hebben hun huis versierd en dat ziet er gezellig uit.

De tocht begint om 18.30 u bij het wijkcentrum. De route is hieronder te zien. Aan het eindpunt van de Blankenborghoek is voor ieder kind een pakje drinken en een mandarijn. Op de kruising voor het winkelcentrum staat een vrijwilliger, die de verkeersveiligheid bewaakt bij het oversteken. Er zijn nog meer vrijwilligers op de route. Door de vele snoepadressen kan de tocht wat later afgelopen zijn, maar we hopen dat de kinderen en hun ouders de vaart er een beetje inhouden. Er zijn dit jaar 34 snoepadressen. Door hun medewerking kan dit evenement plaatsvinden waarvoor hartelijk dank. Sponsors zijn Albert Heijn en Zorgboerderij ‘t Helmgras, eveneens bedankt.

De Horrortocht door het Helmerhoekpark gaat strak om de vijver en over een deel over de zandpaden in het bos om de vijver. Dit is aangegeven met roodwitte linten. De tocht begin om 20.00 uur bij de scholen. Ook hier wordt vertrokken in groepjes. Het is er echt donker, maar je mag een zaklantaarn of het licht van je mobieltje zeker gebruiken. De tocht eindigt bij de partytent waar voor de kinderen een pakje drinken en een mandarijn is.

De ploeg vrijwilligers begint al op tijd de route te versieren en in het park zijn ook veel voorbereidingen nodig. Op de spullen is toezicht. Vorig jaar zijn er wat Halloween-spullen op de route verdwenen al voordat de tocht begon. Jammer.

De vrijwilligers van het Noaberschap wensen iedereen veel plezier met beide tochten. We hopen dat iedereen het leuk vindt en ouders bedankt dat jullie een oogje in het zeil houden tijdens de Trick & Treat en de Horrortocht.