DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK (24)

Rood is in de mode, ik zie momenteel veel foto’s van vliegenzwammen en ander paddo’s langs komen, dat is niet zo vreemd want het is herfst. Om deze paddestoelen mooi op de foto te zetten moet je door de knieën. Voor mij is dat vele bukken niet weggelegd, mijn lichaam werkt niet mee. Ik zoek het dus maar hogerop, ik zie en hoor opeens overal roodborstjes.

Ooit leefde ik in de waan dat ik een dichter was, nou geen echte maar met een rijmwoo…rdenboek die ik kocht bij De Slegte kwam ik een heel eind. Ik schreef 4-regelige versjes, ook wel kwatrijnen genoemd. Ach waarom ook niet, ik plaats een jeugdzonde, zo uit het hoofd.

Er is een meldingsplicht voor mussen,
want er zitten gekleurden tussen.
Wassen ze zich in schone meren,
of zit er make-up op hun veren.

Harm Katerberg