Altijd al willen leren hoe je pakkende dialogen schrijft, hoe je in een kort verhaal de karakters van je personages kunt laten zien? Hoe je kunt spelen met stijl en inhoud van je verhaal? Doe dan mee aan de gratis workshop Creatief Schrijven, gegeven door schrijversvakschooldocent Job Creyghton. 

De workshop vindt plaats op 15 oktober van 19.00 – 22.00 uur bij het Stroinkshuis, en is gratis. Wil je meedoen? Kijk dan op www.wakenschede.nl/event/workshop-creatief-schrijven/ en meld je uiterlijk 8 oktober aan.

In deze drie uur durende workshop behandelt de docent Job Creyghton de basis voor het schrijven van een kort verhaal (inhoud, stijl, structuur) en besteedt hij speciale aandacht aan pakkende dialogen. Hoe iemand praat zegt immers iets over iemands identiteit, maar kan ook voor misverstanden zorgen. Juist in dialogen komt de ‘klankkleur’ van een personage, zijn of haar eigen manier van praten, pakkend naar voren.  Deze workshop is al 1 keer gegeven, tijdens de Week van de Amateurkunst. Wegens succes wordt hij nogmaals aangeboden.

Schrijfwedstrijd

Deze workshop is in het kader van de schrijfwedstrijd ‘Misversta(a)nd’. Deelnemers aan de workshop worden uitgenodigd het verhaal waaraan ze in de workshop gewerkt hebben in te zenden naar deze schrijfwedstrijd. Meer informatie is te vinden op www.misverstaand.nl/schrijfwedstrijd

De opdracht van de schrijfwedstrijd is: schrijf een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) over een misverstand. Een andere taal, achtergrond, identiteit, een ander referentiekader. Druk, ruis op de lijn, de radio hard. Elkaar verkeerd begrijpen is zo gebeurd. Maar waar dat toe kan leiden?

Sla je verhaal op als Word-bestand, met als naam van het bestand de naam van de (Overijsselse) gemeente waar je woont en je mailadres, bijvoorbeeld Enschede, janjansen@outlook.com Stuur een mail met je korte verhaal in de bijlage naar schrijfwedstrijd@misverstaand.nl

De beste verhalen worden gepubliceerd via het platform www.jijenoverijssel.nl. De schrijvers van de beste verhalen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de workshop Jezelf online presenteren als schrijver. Deelnemers ontvangen uiterlijk 15 november bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. De schrijvers van de beste verhalen uit elke gemeente in de provincie Overijssel worden ook uitgenodigd bij de workshop Jezelf online presenteren als schrijver, dinsdagavond 10 december 2019, waarin ze tools aangereikt krijgen zichzelf en hun verhaal digitaal te presenteren (denk: podcast, vlog, luisterboek), om zo een groter publiek te bereiken.