De vrijdagochtend is voor wijkbewoners bestemd om geregeld naar het wijkcentrum te gaan. De Huiskamer heeft het vorige seizoen haar bestaansrecht bewezen, was en is een ontmoetingsplek voor wie maar wil. De bezoekers kwamen en komen om uiteenlopende redenen naar het wijkcentrum. De een komt voor een gezellig praatje, de ander heeft behoefte aan mensen om zich heen, iets dat men thuis waarschijnlijk niet heeft. Van de gelegenheid om creatief bezig te zijn maken ook velen gebruik.

Het Huiskamer-team is dan ook voortdurend bezig om naast het gezellige “bakkie doen” of thee drinken, thema’s te bedenken als de deuren van de Huiskamer op vrijdagmorgen weer van 10.00 tot 12.00 uur geopend zijn. Doorlopend is er een handwerkgroep actief bezig met het maken van dekentjes en knuffels om te schenken aan goede doelen. En er is meer dan dat.

In de Huiskamer vestigde zich een tijd terug het repaircafe, waar kleding hersteld kan worden. Er wordt daarnaast geprobeerd om klein huishoudelijke apparatuur weer aan de praat te krijgen.

Als vaste deelnemer van de Huiskamer mag ook de fotogroep Helmerhoek gerekend worden. Meestal zijn ze met een groepje van deze club aanwezig. Als je dan je laptop meeneemt kun je daar tips en tricks krijgen waar je bij je hobby zeker wat aan hebt.

Niet meer weg te denken is de Ubuntu-groep. Wekelijks zijn daar voornamelijk heren bezig om hun kennis in te zetten om computerproblemen op te lossen en oude computers weer van “een nieuw leven” te voorzien.

De Huiskamer heeft inmiddels een leuke groep vrijwilligers, die bezig zijn om het de bezoekers naar hun zin te maken. Ze steken de koppen bij elkaar om nieuwe activiteiten te bedenken en zijn er om zo af en toe een smakelijke lunch te verzorgen voor de bezoekers.

De Huiskamer is laagdrempelig en voor iedereen. Denk je dat het iets voor jou is, na het lezen van al deze informatie? Kom dan gerust eens langs in het wijkcentrum. Je weet dat vast wel te vinden. De trap op of met de lift.

Probeer het een keer. Neem iemand mee of ga met iemand mee die al langer in de Huiskamer komt. Doe een bakkie en kijk je de kat uit de boom. Niks aan? Dan ga je weer. Leuk? Misschien ben je dan een blijvertje.

Deze activiteit is voor mannen en vrouwen, jongeren van alle leeftijden. De gratis koffie en thee en activiteiten worden ondersteund en betaalt met een bijdrage uit het wijkbudget.

Tot vrijdagochtend vanaf 10.00 u.