Ubuntu is een besturingssysteem voor laptops en computers net als Windows dat is. Veel Windows-laptop’s (en computers) worden na verloop van jaren steeds trager en trager en worden op een gegeven moment niet meer ondersteunt door Windows. Dan kun je geen veiligheidsupdates meer ontvangen en is de computer niet echt veilig meer. Zo belanden veel oude laptops en computers op zolder, ergens ver weg gestopt in een kast of bij de vuilnis. Dit is jammer want met een Ubuntu besturingsysteem kan zo’n oude computer nieuw leven in geblazen worden en nog jaren met plezier gebruikt worden. Zelfs zeer oude laptops of computers kunnen overweg met Ubuntu.

Zelf heb ik een 8 jaar oude laptop waarop ik allerlei dagelijkse computertaken kan uitvoeren: surfen op het internet, mailen, Youtube, Facebook, foto’s bewerken, spelletjes, eigenlijk alles wat je ook op een normale computer, tablet of smartphone kunt doen. Een Ubuntu computer heeft ook wel wat nadelen, zo kunnen bijvoorbeeld Windows programma’s niet draaien op Ubuntu, zeer vaak zijn gelijkwaardige programma’s gratis verkrijgbaar in de Ubuntu software center.

De UBUNTU GEBRUIKERS GROEP kan u helpen met het verwijderen van het oude Windows-systeem en het installeren van een Ubuntu-besturings-systeem. Dit gebeurt in het Repaircafé op vrijdagochtend in het buurtcentrum de Helmer. (10h00 tot 12h00)

Graag komt de UBUNTU GEBRUIKERSGROEP ook in contact met wijkbewoners (of bedrijven) die hun oude laptop of computer willen doneren aan minder draagkrachtige wijkbewoners. Van belang is wel dat belangrijke bestanden of privégegevens van de computer gehaald worden en elders opgeslagen worden. Als u daarbij hulp nodig heeft dan helpen wij u graag.

https://m.facebook.com/groups/2742231282470719?ref=share