Twentse levenslessen (19)

Een ijsberg in het water zie je maar voor 10%. Veel problemen in het dagelijks leven zie je ook niet of nauwelijks, niet de ernst van de problemen en niet de aantallen mensen die er mee kampen. In Enschede voelt 12% van de inwoners zich ernstig eenzaam, zo kunnen we in de statistieken lezen. Als dat voor Helmerhoek ook geldt, zijn dat ongeveer 800 inwoners. Zo groot voelt voor velen het probleem niet aan. De schrijver van deze spreuk houdt het erop dat iets of iemand missen sterk wordt gevoeld. Dat maakt dat je kwetsbaar wordt voor eenzaamheid. De website eentegeneenzaamheid.nl geeft veel informatie over wat gedaan kan worden en de eerste week van oktober is de week tegen de eenzaamheid. Dat is een uitnodiging voor iedereen die zijn of haar steentje wil bijdragen.
Wil je reageren dan kan dat ook op helmerhoeknieuws@gmail.com