De Summer Funclub. De finale.

Vandaag 18 juli was al weer de laatste dag van de Summer Funclub. Het waren vier fantastische dagen voor de jeugd. De weertemperaturen waren aangenaam. Vandaag stond de thermometer zelfs op 25 graden met een perfect zonnetje.

In de sporthal was voor de kinderen weer van alles te doen. Geschminkt worden stond bovenaan het lijstje. Met de hamer spijkertjes in een plankje meppen was ook favoriet. De zoutpotten waren niet aan te slepen. Zout kleuren en in een beker gieten waardoor de mooiste kleuren laag op laag te zien waren, was ook in trek bij de jeugd. Bij het gamen werd weinig gesproken. Schijnbaar is dit alleen voor jongens. De spanning was om te snijden. Een echte competitie met afvallers en uiteindelijk de finale.

De dames in de zaal van het wijkcentrum waren per dag langer bezig met het smeren en beleggen van brood. Op maandag moesten ze voor 75 kinderen smeren. Op dinsdag waren er 101 kinderen. Op woensdag moest er voor wel 130 kinderen een lunch gemaakt worden. De laatste dag kwamen er zelfs meer dan 145 kinderen. Voeg daar iedere dag nog 23 vrijwilligers en 8 medewerkers van Alifa aan toe en dan weet je wat er allemaal gedaan moest worden. Er zijn natuurlijk ook heel wat bekertjes met drinken doorgegaan.

Ramona Tahidi van Alifa vertelde dat het een goede zet was om het voetballen naar het schoolplein te verplaatsen. Ook voor het springkussen was buiten de juiste plek. Daardoor was er in de sporthal met een muziekje op de achtergrond een gezellige sfeer zonder knallende voetballen en een herrie makend luchtkussen. Voor de laatste dag was er ook nog een zwembad geregeld.

Waarom Summer Funclub een geen Viva?
De Viva stelt bepaalde eisen aan de Viva-spelen en er moet bijgedragen worden voor de kosten van de organisatie. Daarnaast moest er per dag één euro voor deelname aan de activiteiten aan de kinderen worden gevraagd. De Summer Funclub koste € 0,50 per dag. De pret van de kinderen was er niet minder om.

Het waren vier geslaagde dagen in de Helmerhoek. De kinderen hebben zich prima vermaakt. De waardering is er voor al die vrijwilligers die zich fantastisch hebben ingezet om de kinderen mooie speeldagen te bezorgen.