Op de foto zie je de Bekspringhoek, een straat waar het niet altijd mogelijk is om een parkeerplaats te vinden. Bij het ontwerpen van de wijk in de jaren ’80 was de busbaan een hot-item en men ging er van uit dat het gebruik van een auto amper voorkwam, laat staan twee auto’s per gezin. Iedereen zou met openbaar vervoer gaan reizen. Nu jaren later zitten de bewoners met de visie van toen in hun maag. Vooral als iedereen terug is van een werkdag staat het in de straat overvol met auto’s en is dan half stoep/straat de enige oplossing.

In dit artikel schrijven we over de bewoonster van huisnummer 165. Normaal noemen geen huisnummer uit privacy-overwegingen. Maar vandaag is het even noodzakelijk. De bewoonster van de woning op dit adres heeft een aantal lichamelijke beperkingen en was tot nog niet zo lang geleden aangewezen op haar driewieler met trapondersteuning. Daar zal iedereen aan de Bekspringhoek haar wel van kennen. Sinds enige tijd is ze aangewezen op een scootmobiel. Buurtbewoners zien haar geregeld worstelen met geparkeerde auto’s die zo ongelukkig voor haar deur geparkeerd staan, dat ze niet of met de grootst mogelijke moeite, met hulp van haar huisgenoten met haar scootmobiel via de stoep bij haar voordeur kan komen. Een must, ze is erg slecht ter been. Kijk naar de auto van Geas, die er stond vanmiddag. Nog geen acht terug waren twee parkeerplekken vrij en groot genoeg voor de bus. Maar ja, dan moet je verder lopen dan nodig.

De wijkagent werd gebeld om aandacht te vragen voor dit probleem. Een bericht werd ingesproken, maar helaas geen reactie. De buurtbewoner belde vervolgens met de Gemeente, Stadsdeel Zuid en legde het probleem voor. DRIE dagen later !!! Er staat een paal in de stoep, te zien op de foto. Wat fijn voor de bewoonster van nr 165.

Helmerhoeknieuws kent de warme douche toe aan Stadsdeel Zuid, met complimenten voor de snelle aanpak. En nu maar hopen dat de medebewoners in de directe omgeving dit lezen en hier rekening mee houden.