Helmerhoeknieuws wil, in samenwerking met alle deelnemers die betrokken zijn bij de Bijenhoek, op zondag 14 juli 2019 van 11.00 -15.00 een Natuurmarkt organiseren op het terrein van deze fantastische plek in de Helmerhoek.

De Bijenhoek is een initiatief van Gemeentelijk Stadsbeheer in samenwerking met de Montessorischool De Wielerbaan. Bij dit initiatief hebben zich nog meer vrijwilligers aangesloten, waardoor de Bijenhoek opnieuw werd ingericht met het doel vooral de jeugd en in tweede instantie ook wijkbewoners kennis te laten maken met het vormgeven van wat groeit en bloeit.

Daarnaast moet deze prachtige tuin een plek worden waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten. De hekken moeten toekomstig dagelijks open. Zo ver is het nog niet.

Wij willen daarom een Natuurmarkt organiseren om aandacht te vragen voor de Bijenhoek. De voorbereidingen daarvoor zijn nu begonnen. Op 14 juli a.s. is het tevens Nationale Imkerdag 2019 en dat is voor de imkers met hun bijenstal op het terrein aanleiding om mee te doen met de Natuurmarkt.

De komende tijd zullen wij meer informatie verstrekken over de Natuurmarkt.