Op de hoek van de Oude Dijk en de Boswinkelbeekweg vind je de Bijenhoek. Een enthousiast team van vrijwilligers is bezig om de tuin meer vorm te geven. Er is in de tuin een bijenstal gevestigd en een heuse imker houdt toezicht op de bijenkasten. Er is de laatste tijd flink gepoot en gezaaid. Er zijn twee bedden met verschillende soorten aardappels gepoot en er werden in de bakken door de scholieren diverse groenten gezaaid. Van de spinazie werd zelfs al geoogst. Bijen houden van bloemen en daar is ook aan gedacht.

Om alles van water te voorzien kon tot voor kort alleen gebruik gemaakt worden van een waterpomp met handbediening en er werd met gieters vol water gewerkt. De bijenhoek is nu erg blij met de aanleg van zonnepanelen. Daarvoor werden op het dak van het insectenhotel twee panelen geplaatst, die genoeg energie leveren om een op de put aangesloten electrische pomp van stroom te voorzien. Aan de leerlingen van de Montessorischool De Wielerbaan werd uitleg gegeven over de werking van de nieuwe watervoorziening.

De vrijwilligers nodigen je uit om een te komen kijken naar de resultaten van de afgelopen tijd. Op weg naar dagelijks geopende poorten wordt de Bijenhoek voorlopig opengesteld op de vrijdagmiddag in de even weken van 13.00 tot 14.30 uur en elke donderdag van18.30 tot 19.30 uur. Kom eens kijken hoe de tuin er bij ligt. Er zijn ook zitplekken aan tafels om even te genieten van de mooie plek waar de Bijenhoek zich bevindt.

Op de foto het team van vrijwilligers.