Joop Leeuwerink, een enthousiaste radiomaker bij 1Twente Enschede

Helmerhoek heeft een enthousiaste radiomaker, bij 1Twente maakt Joop Leeuwerink het programma ‘metJoop’. Dit is een radioprogramma samengesteld en gepresenteerd door op de lokale zender 1Twente Enschede.
Joop Leeuwerink vertelt over zijn programma:
“Iedere maandagavond van acht tot tien uur is ‘metJoop’ te beluisteren. In het programma wordt veel muziek uit de jaren zestig en zeventig gedraaid, met een knipoog naar de hedendaagse muziek.
Het programma heeft vaste rubrieken. “Wie Weet Waar Willem Wilmink Woont” is een item waar we de Enschedese dichter, schrijver en zanger in de spotlight zetten. We luisteren naar een gedicht van Wilmink, en draaien een Willem Wilmink lied.
“The Golden Years Of Dutch Pop Music” staat in het teken van een Nederlandse popgroep of artiest die furore heeft gemaakt in de jaren zestig of zeventig. Er worden drie nummers gedraaid, te beginnen met het nummer waar zij hun carrière mee begonnen zijn. In het tweede uur is er aandacht voor “Lekker Lang”, relaxt luisteren naar één nummer van zo’n 8 á 10 minuten. Zeer ongebruikelijk op de radio maar daarom des te meer leuker.
Verder nemen we een “TOP 40” uit vervlogen dagen door. De drie hoogst genoteerde nummers worden non-stop gedraaid. Vanzelfsprekend is er aandacht voor muziek uit de regio.
Muzieknummers aanvragen, passend in de opzet van het programma. Mail daarvoor naar metjoop@ziggo.nl
Hoe ontvang ik 1Twente Enschede op de radio?
Ether: 105.1 FM, Ziggo analoog: 104.1 FM, Ziggo digitaal: kanaal 915
KPN Glasnet: 94.3 FM, KPN IPTV: kanaal 1017
1Twente Enschede is ook online te beluisteren.