Winterzwemmen, wie doet er mee? Ons appgroepje Rutbeek
Winterzwemmen begint weer fanatiek. Nu dacht ik: Misschien zijn er ook wel mensen
uit de Helmerhoek die daar aan mee willen doen!
Ikzelf ben er mee begonnen door Wim Hof ( “the ice man” ). Had door Q koorts ieder jaar 2 longontstekingen en wilde daar iets tegen doen. Koud water baden/zwemmen en ademhalingsoefeningen schijnen je immuunsysteem te verbeteren dus ik dacht “ proberen maar”.
Een workshop gedaan bij Wim Hof (www.innerfire.nl) en workshop winterzwemmen bij de Walrusclub ( www.winterzwemmen.nl) én workshops bij Jerôme ( www.ademwerk.nu) en heb nu al bijna twee jaar geen longontsteking meer gehad!
Heb ongeveer een jaar geleden een Rutbeek zwemapp- club opgericht en we zwemmen de hele winter door in het Rutbeek. Met een aantal trouwe zwemmers en af en toe zwemmers. We zwemmen op het naturisten gedeelte omdat je daar overal aan de kanten gemakkelijk kan staan, de één bloot, de ander in badpak, net wat je wil. Er zijn geen vaste tijden, als je wil zwemmen app je een oproepje wanneer je wil gaan zwemmen die week/volgende dag en anderen haken er op in dus geen vaste tijden. (vaak op woe, vrij ochtend op het ogenblik), maar soms ook ‘s avonds bij zonsondergang. De foto maakte ik vanmorgen, om 8 uur zwommen we met z’n twee. Als je enthousiast bent geworden, stuur me een pb om of mee te doen of voor meer info. Misschien tot zwems🏊‍♂️