Buitenmomentjes (69)

Afgelopen zondagmiddag was het meer een binnenmomentje dan een buitenmomentje, er viel wat regen, al was het niet genoeg om alle droogte op te lossen, maar wel mooi meegenomen. Nu is het voor veel mensen niet erg om met de regen binnen te zitten, omdat ze al weken thuis moeten blijven, thuis voor het Coronavirus. Vervelend als je opgesloten thuis zit, omdat er besmettingsgevaar is en omdat je niet hoopt die ellende te krijgen. Dus ik hoef het niet te zeggen, iedereen weet het wel, we beginnen het de laatste tijd wel een beetje zat te worden, we willen er op uit! Met het mooie weer lekker naar buiten, fietsen, sporten, foto’s maken en niet vanaf een balkon toegesproken worden door familie die beneden in het gazon staan. Lekker naar de camping of een terras of … of… De meningen over Corona zijn langzamerhand verdeeld, de ene vindt nog steeds dat het pure ernst is en de ander wordt wat gemakkelijker, gewoon omdat het te lang duurt.

Met Hemelvaartsdag was het volgens Handhaving goed geregeld op het Rutbeek en zaten de mensen goed uit elkaar, terwijl een mediabedrijf beelden liet zien dat iedereen te kort op elkaar zat. Je kunt natuurlijk 50 mensen op een rij zetten met anderhalve meter tussenruimte en dan ervoor een foto maken, dan is het goed, maar maak je van dezelfde rij een foto schuin vanaf de zijkant, dan denk ik dat je een heel ander beeld krijgt, dan lijkt het of ze allemaal heel dicht bij elkaar staan, zo kun je als media er iets anders van maken, afijn , ik was er niet bij, het is maar een gevoel… en ik kan er dus niet over oordelen. In een andere groep was hier een bericht over geplaatst en heb ik gereageerd dat als het zo was en er zou de komende tijd niets ernstigs over Corona gemeld worden naar aanleiding hiervan, dat het dan misschien wel een goede test is geweest. Ik wijk ook wel eens van de regels af, maar de anderhalve meter afstand probeer ik er wel in te houden en daar moet je regelmatig een opmerking over maken, anders staan ze op je tenen. Of het nodig is die anderhalve meter? Daar zijn de meningen inmiddels ook verdeeld over. Hopelijk wordt alles weer gewoon zoals het ooit was.

Eenzaamheid is nu meer dan ooit aan de orde, ik heb er eerder wel eens over geschreven, nou, dat was eigenlijk nog niks vergeleken met nu, toen probeerde je mensen uit huis te krijgen om een bezoekje aan de huiskamer te brengen, nu willen ze dolgraag het huis uit en mogen ze dat niet. Zitten ze thuis op hun kamertje tussen vier muren met een paar ramen daarin… géén bezoek in de verpleeghuizen of dergelijke huizen. Wel wordt er veel aandacht aan besteed, filmpjes, een bakfiets door de wijk met mensen die filmpjes maken en zwaaien naar bekenden, programma’s op tv, alles om de ouderen en zieken en de mensen die aan huis gebonden zijn een hart onder de riem te steken. Langzaam aan gaat het iets beter, minder doden spreken ze over, maar elke dode is er één, een gezinslid of familielid van wie ook, laten we dat niet vergeten. Gelukkig neemt het aantal mensen op de IC’s af en komen er versoepelingen, we zijn er aan toe! 1 juni gaan de terrassen weer open, zij het met strenge regels en ook bezoek aan verpleeghuizen komt heel langzaam weer iets op gang..Volhouden, dat is het enige wat we kunnen doen en nee, het zal niet zomaar voorbij zijn als alles langzaam weer verbetert, dit jaar is een verloren jaar voor velen, volgend jaar hoop ik dat alles weer een beetje normaal is, maar we zijn er ook dan nog niet, we kunnen niet in de toekomst kijken, maar laten we positief blijven, daarmee komen we het verst!

Blijf gezond!

Wim Boers.

Bij de foto’s o.a.

Het “hek” blijft voor velen nog gesloten

De picknicktafel in de vrije natuur is onbemand

De ganzen houden ook netjes de anderhalve meter regel…;)

De lucht is schoner dan ooit, dat zie je in de natuur 🙂 .