Buitenmomentjes (54)

Vrijdag 14 februari 2020, vandaag is het Valentijnsdag, een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven, maar het kan naast je partner ook je vader, moeder, vriend of vriendin, grootouders en wie ook zijn. “wie ook” … dat is misschien wel degene waar je verliefd op bent of iemand die verliefd is op jou… krijg je een mooie Valentijnskaart of een bos rode rozen of misschien wel een andere kleur met goede bedoelingen… Misschien krijgt zij wel een doos bonbons of hij iets wat ook lekker is. Sommigen hangen de hele dag voor de voordeur in de hoop een kaartje te krijgen en dat geeft voor de ene vreugd en voor de ander verdriet, want niet elke postbode heeft de extra kaarten of cadeaus bij zich. En nu Sandd overgegaan is in Post NL , hoef je daar óók niet meer op te wachten…

Gelukkig is het op vrijdag en niet op maandag, want dan moest je twee dagen op de deurmat onder de brievenbus slapen, in de hoop dat er toch nog een kaartje komt op dinsdag. Voor de ene is het een gekte en voor de ander een mooie dag en dat hebben we allemaal te danken aan de Heilige Valentinus, want 14 februari is de naamdag van deze Heilige Valentinus ( Sint Valentijn) uitgeroepen door Paus Gelasius 1 , in het jaar 496 . Deze bisschop, die al in 270 na Chr. Is overleden, was een Italiaan die graag werkte in de bloementuin en de armen en zieken graag blij maakte met een boeketje bloemen, Kortom , deze bijzonder dag werd de dag van de Heilige Valentijn en dat vieren we ieder jaar op 14 februari.

En de mensen van Man Bijt Hond op TV zouden de vraag stellen van : “Wie maakt u blij met Valentijnsdag?” …. nou, dat horen ze dan van degene die geïnterviewd wordt .Dus ik stel die vraag ook maar… : “wie gaan jullie vandaag verrassen?” Zet het gerust bij de reacties hieronder.

Afgelopen vrijdag is er al druk gewerkt in de Huiskamer Helmerhoek met het maken van iets moois voor Valentijnsdag en ook in ons winkelcentrum zag ik een prachtige binnenkomst bij Primera, helemaal in het teken van Valentijnsdag. Natuurlijk hebben we meer winkels waar we terecht kunnen voor Valentijnsdag, lekkere chocolade genoeg bij onze grote supermarkt, bloemen bij de bloemist en geurtjes bij de drogist , een kappersbon bij de kapper of een etentje bij één van drie eetgelegenheden in ons winkelcentrum, maak er een mooie dag van en vergeet niet dat het allemaal om de liefde draait 🙂 . Natuurlijk gaat dat niet op voor één dag, we houden hopelijk ook van elkaar op de andere dagen van het jaar. Maar vandaag is het Valentijnsdag en dat vieren we gewoon , ook op de Helmerhoek. Wees lief en aardig voor de ander, dan zijn ze dat vaak ook voor jou!

Fijne Valentijnsdag gewenst!

Wim Boers.

Bij de foto’s : in de Huiskamer Helmerhoek wordt gewerkt aan een mooi Valentijnshart, maar ook in ons Winkelcentrum heeft bijvb. de Primera een prachtige Valentijns-ingang gecreëerd 🙂 .