Buitenmomentjes (55)

Het was een rustige week, de scholen hadden / hebben vakantie en in de Huiskamer is het deze dag rustig, ook hier vandaag geen beweging zoals andere vrijdagen, de vrijwilligers hebben ook vakantie, maar vanaf maandag draait alles weer op volle toeren. Bijna iedereen weet het wel… in ons wijkcentrum kun je voor veel terecht, naast de Huiskamer Helmerhoek , het Noaberschap op vrijdag, met daarbij het Repaircafé, de fotoclub, de Computerrepair en de naaiclub, zijn er op de andere dagen ook de nodige activiteiten die je kunt bezoeken. Binnenkort komen hier, in de Huiskamer, nog twee ochtenden bij met een invulling die later duidelijker wordt. ( maandag- en woensdagochtend). Het Repaircafé, daar repareren ze kleine huishoudelijke apparaten die anders bij het vuilnis belanden, dat is toch zonde? Laat er eerst nog even naar kijken, wie weet is het een kleinigheid en kun je later nog veel plezier hebben van het artikel. Er zijn er ook vrijwilligers die handig zijn met de naaimachine, een kledingreparatie is dus goed te doen, een rits inzetten of een broek inkorten, vraag gerust eens , u hoort wat er mogelijk is.

Ook is er het mantelzorgcafé , geen café om te drinken, maar om gezellig bij koffie en thee te praten over datgene wat je als mantelzorger bezig houdt en waar je verhalen met anderen kunt delen of gewoon om even je verhaal kwijt te kunnen, vaak kennen anderen zich daar wel in en dan kun je er samen over praten. Zo is er op iedere laatste donderdag van de maand de 45+ Bingo met Chris en Mini en is er op dinsdag de ouderensoos.De Ouderensoos is er voor 55+ers , die kunnen daar gezellig een kaartje leggen, sjoelen of een ander spel doen, maar ook de gezelligheid is al voor velen een reden om er even uit te zijn. Met Chris en Mini, ook daar aanwezig, en met nog enkele andere vrijwilligers is het er een gezellig samenzijn. Verbinden, daar hebben we het al eerder over gehad en het wijkcentrum is daar een mooi voorbeeld van. Er is op speciale dagen / tijden ook veel aandacht voor de activiteiten die buiten het wijkcentrum plaats vinden, zoals Halloween, het Sinterklaasfeest, de Kerstmarkt, de Bijenhoek en wat ik misschien nog vergeet…

Het wijkplatform vergadert elke 4e dinsdag v d maand ook in het wijkcentrum om 19.30u en is voor iedereen in de wijk toegankelijk , dus openbaar, daar zitten ook afgevaardigden van de gemeente bij. Verder is er de wandelclub, iedere dinsdag vanaf het wijkcentrum… ‘s avonds om 19.00u vertrekken ze daar, er is ook een Facebookpagina Wandelgroep Helmerhoek, je kunt daar laten weten of je meegaat, maar als je er om 19.00u gewoon bent is het ook goed. Wil je een andere dag? Vraag dan in die groep wie er zin heeft om te wandelen. Op maandagmiddag is er met Alifa een creatieve middag voor de kinderen en ‘s avonds vindt je er de kaartclub, een aantal fanatieke kaarters die op een gezellige manier een kaartje leggen en op dinsdagmiddag is er voor de kinderen in de sporthal Sport en Spel. De fotoclub Helmerhoek heeft er eens per maand een vergadering , vaak in combinatie met een opdracht, dan worden er eerst ingestuurde foto’s van de leden bekeken en besproken, waarna er nog tijd over is voor iets leuks, een thema of gewoon iets fotograferen van meegebrachte spullen, die door de “echte” fotografen onder hen dan vaak nog worden bewerkt tot mooie eindresultaten.

Pilates, klinkt voor mij als hocus pocus pilatus pas en voor velen met mij, want wat is Pilates? In ieder geval niet wat ik zeg, dat is pilatus en het gaat hier om pilates, dus geen schrijffout . Pilates wordt onder leiding van sport-fysiotherapeut Rita Schmidtkunz gegeven. Het is een trainingsmethode waarbij het hele lichaam in beweging komt. De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Doe gerust eens mee, er is vrije inloop. Elke dinsdag van 9-10 uur en vrijdag 14-15 uur In ons Wijkcentrum De Helmer.Andere activiteiten zoals de EHBO, Zumba van Sportlust, Line Dance, de wijkbudgetcommissie of wat nog meer, u vindt daar meer informatie over in de Facebookgroep Helmerhoeknieuws voor en door bewoners of op de site: www.helmerhoeknieuws.nl.

Er is ook een spreekuur met de beheerder mogelijk, de data worden ook daarvoor aangegeven op de site. Daar is een duidelijk overzicht van alles wat er te doen is, bekijk het gerust eens. Ook vindt u daar de columns van de drie columnisten uit de wijk, waarvan u de verhalen nog eens rustig kunt nalezen en niet te vergeten de uitleg van diverse spreuken in dialect, die uitvoerig besproken worden door Jenne van der Velde. Natuurlijk zijn al deze activiteiten niet mogelijk zonder vrijwilligers en gelukkig kent onze wijk een grote groep mensen die zich vrijwillig inzetten om het een ieder naar de zin te maken. Er kunnen altijd nog mensen terecht bij de activiteiten, dus speelt u bijvoorbeeld graag een kaartspel, de kaartclub ontvangt u graag om mee te spelen.

Wim Boers.