Buitenmomentjes (48)

Het is vandaag alweer vrijdag 3 januari, het nieuwe jaar is inmiddels dus alweer vol op in beweging, maar eerst wil ik jullie allemaal een gelukkig en gezond 2020 wensen en ik hoop dat we elkaar weer veel mogen plagen, maar dat we er ook voor elkaar zullen zijn waar dat nodig is.

Het oude jaar zijn we kwijt, voor de ene is het een opluchting en voor de ander is het terugkijken een mooie bezigheid met goede herinneringen. Ik durf zelf wel te zeggen dat het een goed jaar was voor mij, want ik heb in jaren niet zoveel kunnen doen als in 2019, alleen de laatste week van het jaar was wat minder, pijntjes links en rechts, maar in dit nieuwe jaar hebben we het er niet meer over.

1 januari, nieuwjaarsdag, ik open mijn ogen en met het ontbijt op schoot kijk ik even op Facebook in onze eigen Helmerhoekgroep, een foto van een vernielde abri, geen echte maar toch.. en een ontplofte prullenbak… en later nog een bushalte meer.., een hele rij reacties , allemaal negativiteit, had ik net vannacht iedereen veel positiefs gewenst voor het nieuwe jaar, zie je dit…! Beste mensen dit gebeurt toch ieder jaar? Hebben we wel eens oud en nieuw gevierd de afgelopen jaren zonder vernielingen? Het zal er de komende jaren niet beter op worden, helaas.

Ik had liever als eerste bericht op 1 januari een leuk positief berichtje gezien, iets leuks of iets aardigst, om bij te ontbijten, nou ja, brunchen… het was bijna half 2. Afijn, er is dus weinig veranderd ondanks alle goede voornemens. We zijn dus weer begonnen met onze lijstjes, lijstjes met goede voornemens, afvallen, niet meer roken of drinken, alles moet positiever worden, dat is mooi. Natuurlijk hadden we datzelfde lijstje een jaar geleden ook al en lukte het de eerste 3 maanden wel, maar ja, richting Pasen komen er weer chocolade eitjes en voor je het weet wordt het puntje afvallen van het lijstje geschrapt.

In de zomer op vakantie, een drankje, menigeen stimuleert je om gezellig ff mee te roken… en eenmaal weer geproefd te hebben, worden deze ook van het lijstje gestreept. Maar ach, het is nu eenmaal traditie om in januari voornemens te maken, er aanhouden kan volgend jaar ook nog wel. Zo beginnen we het nieuwe jaar. Eerst nog de nodige avonden nieuwjaarsborrels bij de diverse instellingen en verenigingen en dan gaat het normale leven weer van start, zoals dat ieder jaar gaat.

Vanaf 17 januari start de Huiskamer Helmerhoek weer, vanaf 10 uur is iedereen weer welkom en zal er koffie en thee klaar staan voor de gasten en de vrijwilligers. Eén van de vrijwilligsters, Charlene Weusthof, heeft al een agenda gemaakt in de vorm van een A4tje, waarop duidelijk te lezen is wat er allemaal in de planning staat. We gaan er weer een mooi jaar van maken, positief vooruit kijken, laten we het zo maar noemen.

Als we terugkijken op het vorige jaar, dan zien we dat ook dat jaar een goed jaar is geweest, de Jan Schaefer prijs voor ons verrichte werk en alle vrijwilligers die er dat jaar bijgekomen zijn, wat leidde tot meer mogelijkheden, zoals het repaircafé, de naaiclub en de computer groep. Allemaal mensen die klaar staan om wat voor andere te kunnen betekenen, naast de fotoclub en de huiskamer zelf, die er al eerder waren. Zo ook de kaartclub, Soos, Bingo met Chris en Mini, Pilates, etc. etc.

En zo, met al deze mensen, gaan we dit nieuwe jaar weer gewoon verder en komt er mogelijk nog een extra dag Huiskamer bij voor meer mooie ontmoetingen, niet voor allerlei activiteiten als op de vrijdag, maar wel iets wat gezellig is… midden januari komt hier meer duidelijkheid over, ook over de invulling, we verheugen ons er op.

Hebt u nu thuis een huishoudelijk apparaat dat niet meer werkt, gooi het niet gelijk weg, maar laat er even naar kijken in het Repaircafé, misschien is het nog te repareren, weggooien kan altijd nog, menig apparaat is nog gerepareerd afgelopen jaar en de mensen worden steeds vakkundiger. En de naaiclub herstelt kleding, een broek of rok korter maken? Of iets anders? In overleg met de naaiclub kun je samen iets weer repareren. Neem niet gelijk de hele kledingkast mee, maar 1 of 2 artikelen per keer, zo krijgt iedereen een kans om iets te laten repareren.

Een oude laptop die nog ongebruikt thuis ligt…? Kun je vast de computerclub nog wel blij mee maken, ze zetten er het een en ander op waardoor anderen er nog weer iets mee kunnen. Heb je een fotovraag, er zitten meestal wel mensen van de fotoclub die je het één en ander kunnen uitleggen. De Country line dance zal ook officieel van start gaan. Verder is er de huiskamer, waar het altijd gezellig is!

Ik zou zeggen, kom gerust eens langs.
Waar u moet zijn?
In het wijkgebouw, boven het gezondheidscentrum Helmerhoek, even de trap op of met de lift naar boven en u loopt recht tegen de deur van onze ruimte aan. We zien u graag verschijnen.
Wim Boers.