Buitenmomentjes (44)

We hebben niet zo vaak meer tijd voor elkaar, want na het werk is er de hobby en na de hobby de computer , laptop of de smartphone, ja ik ook hoor, ook al is het woord werk voor mij weer ander werk dan voor een ander. Ik doe alleen maar leuke dingen en leuke werkjes, geheel vrijwillig. Dat levert geen geld op, maar wel dankbaarheid en plezier en ja, ook daar kun je van leven. Ik mag soms wel eens mee eten, dus op zo’n manier kan het ook. Wil je eens gezellig bij iemand op visite gaan, zoals je dat vroeger deed door erheen te gaan en aan te bellen… krijg je nu bijna altijd te horen: “als je wilt komen, bel dan eerst even”… en dat is niet aanbellen aan de deur 😉 .

Nu zitten we ook nog in december, de drukte rond het sinterklaasfeest en de komende kerst met de nodige kerstmarkten levert weer veel vrijwilligerswerk op, maar afijn, we doen het om anderen te plezieren en dat is het belangrijkste. Uiteindelijk hebben we er zelf ook plezier aan, anders deden we al die moeite niet. Na een week als hulpje van de Sint, zal ik blij zijn dat ik weer helemaal tot diep in de oren schoon ben, na op- en afschminken , zo vaak, doet alles wel een beetje pijn in het gezicht, maar als je de afgelopen weken de blije kindergezichtjes hebt gezien, dan was het dat zeker waard.

Vrijwilligerswerk is natuurlijk ook heel belangrijk, kijk maar eens naar al die vrijwilligers die daar regelmatig in de vrieskou bij de tunneltjes staan om mensen veilig de wijk in of uit te doen gaan, petje af voor deze vrijwilligers. Ik las dat de dankbaarheid groot is en dat ze allerlei lekkere hapjes krijgen, hopelijk worden ze niet allemaal te dik van al dat lekkers… 😉 . Maar zonder flauwe kul: “Knap” hoor en de dank van velen is meer dan terecht. Dus ondanks dat iedereen heel druk is, wordt er toch tijd vrijgemaakt om hier te kunnen staan, hopelijk worden de criminelen snel opgepakt, zodat het voor ieder weer veilig is om door de tunnel te gaan.

Had ik vorige week iets geschreven over een groene fles, bleek dat het slechte gevoel niet alleen daar uit kwam, maar dat ik op hetzelfde moment de griep kreeg, dus het was een samenloop van omstandigheden. En na een dikke week is het nog niet helemaal over, vervelend , net in deze drukke tijd kun je dat niet gebruiken, maar gelukkig heb ik al mijn verplichtingen deze week gewoon kunnen doen. En dan heb ik in september nog wel de griepspuit gehad, datgene dat ze je inspuiten werkt bij mij waarschijnlijk niet goed, want sinds die spuit heb ik al voor de derde keer het grieperige gevoel. Ik overweeg te stoppen met de griepspuit, normaal heb ik nooit griep. Afijn, nu nog verkouden, dat zal in de loop van de komende week wel weer verdwijnen en dan, dan is het zo half december, de kerstboom moet nog opgezet worden, twee kerststukjes maken voor mezelf doe ik ook elk jaar nog, dus er moet nog het één en ander gebeuren.

Andere jaren kon ik bij vrienden in Usselo alles ophalen, fris groen, skimmia dat zo mooi rood bloeit in deze tijd van het jaar, aparte takjes, mos, tot oase toe, maar ze zijn verhuisd en er woont een nieuwe eigenaar, wel weer een bekende, maar ik zal dit jaar zijn tuin maar niet plunderen… De kerstmarkt op de Helmerhoek, in samenwerking met de Willem van Oranje school, is op vrijdag 13 december…. hmmm… vrijdag de 13e , ach, we zijn niet zo bijgelovig, Verder wordt er deelgenomen en samengewerkt met het Thomashuis, de Dreamfactory, Weggeefhoek Helmerhoek en het Noaberschap Huiskamer Helmerhoek. En er zullen vast nog een paar andere deelnemers zijn die ik vergeet of niet ken, er staan diverse kraampjes, dus ik zou zeggen: ¨ komt allen”… de openingstijd is van 17.00u – 20.30u. Laten we hopen op een mooie avond met ons allen en met al onze gasten.

Deze maand hebben we ook nog een leuke kerstmascotte in de huiskamer, één van onze vrijwilligers heeft een puppy en als ze haar uren als vrijwilligster goed wil uitoefenen… tja, dan zit de puppy net iets te lang alleen, dus… neemt ze haar hondje even een uurtje mee, dat is natuurlijk prachtig voor de gasten, zo’n mooi klein lief hondje. Maar deze pup heeft ook nog een speciale band met ons Noaberschap, want haar naam is best wel speciaal, Noa Oude Wolbers is haar naam, nu wordt er in de huiskamer veel gebreid en oude wol kan nog wel eens van pas komen, dus halen we de Oude Wol uit de naam, dan blijft er Noabers over en dat betekent dus dat ze bij ons helemaal aan het juiste adres is 🙂 Ook in de huiskamer zijn we iedere vrijdag weer druk bezig om er samen iets moois van te maken.

In januari is de ergste drukte weer voorbij en keert de rust terug, nou ja… wat heet rust in deze drukke tijd ?!

Wim Boers.