HELMERHOEK VROEGER (DEEL 30).

Ja, zo heet dat nu eenmaal als het hoogste punt van een gebouw bereikt is. Pannenbier wordt door de opdrachtgever geschonken aan de bouwvakkers op het moment van het bereiken van het hoogste punt.

Op de foto zie je enig ceremonieel vertoon als de staalconstructie van het dak van de sportzaal het hoogste punt heeft bereikt. De Nederlandse driekleur werd zelfs gehesen. Eigenlijk kunnen we dit gebouw beter sporthal noemen. Zo veel groots hebben we in onze wijk niet. Als je tussen de benen van de genodigden doorkijkt zie je een bus op de busbaan en de woningen aan de Koppelboerhoek en Oorthuishoek.

De sporthal werd in 1986 gebouwd heeft volgens het kadaster de afmetingen 28 x 22 meter en is 7 meter hoog en een totaal oppervlak van 22.143 m2. De sporthal is geschikt voor diverse zaalsporten, competities en toernooien.

Eind 2019 werd er begonnen aan het vervangen van het dakbeschot waarin asbest verwerkt was. Deze maand werden de werkzaamheden eindelijk afgerond, waarbij een hoogwerker moest worden ingezet om alle plekken te kunnen bereiken. Er werden 35 grote trespa-platen verwerkt.

Foto Tubantia.