Uit de krant van dinsdag 26 maart 1986

Enschede – De storm heeft vannacht forse schade aangericht bij een blok woningen van het type twee onder één kap, dat in aanbouw is aan de Stoevelaarhoek. Het nog niet gesloten dak werd met topgevels en balken omgeblazen. Op de achtergrond een blokje woningen van een soortgelijke woningen, dat de wind , die in vlagen bijna orkaankracht bereikte, wel doorstond.

De huizen aan de rand van de Helmerhoek worden na een idee van architectenbureau Inbo gebouwd door de Hengelose aannemer Ten Thije. In afwachting van de komst van een verzekeringsexpert was vanmorgen nog niet precies bekend hoe groot de stormschade was.

Tot zo ver het krantenartikel dat Helmerhoeknieuws uit een familie-album vol met foto’s ontving van Wilma Venema. De eerste foto van het in aanbouw zijnde pand werd op 24 januari 1986 gemaakt en de oplevering van deze woning was op 9 juli 1986. De familie ging er voor het eerst wonen op 19 juli 1986 en woont er nog steeds.Met dank aan Wilma Venema voor het beschikbaar stellen van de foto’s.