Helmerhoek Vroeger (deel 26).

De huizen op de eerste twee foto’s van de Oorthuishoek 41-49 zijn op de kaart van de Helmerhoek al in 1983 zichtbaar. Recentelijk werd in dit rijtje woningen er nog een verkocht met een vraagprijs van 155.000 euro. De huizen op dit deel van de Oorthuishoek waren altijd al het bezit van beleggingsmaatschappijen, laatstelijk bij Stienstra Vastgoed. De huizen werden minimaal onderhouden en daarom is het nu tijd voor de verhuurder om de panden te verkopen. Alle huurders hebben een aanbod gekregen om de woningen te kopen. Overigens zijn al veel woningen particulier bezit. Een van de bewoners van het eerste uur is recentelijk overleden. Hij kende de wijk nog als bebost gebied met weilanden en zag de huizen langzaam om zich heen gebouwd worden, waaronder de woningen aan de Muldermanshoek in zijn achtertuin.
Als je de beide foto’s vergelijkt dan is er eigenlijk weinig veranderd. Er zijn wat dakramen bijgekomen en de tuinen zijn op de meeste plekken geruimd om de auto pal voor de woning te kunnen parkeren. De overhangende bomen veroorzaken jaarlijks schade aan de autodaken door vallende eikels en een enkele keer een tak en verzoeken bij de gemeente om de takken die ver over de straat hangen wat in te korten werden niet gehonoreerd

De huizen aan de Oorthuishoek 17-27 werden in 1985 gebouwd en ook daar wonen nog wijkbewoners van het eerste uur. De familie Grönloh woont al vanaf 1985 in het huis aan de Houwbeek. De foto van het heden werd op dezelfde plek genomen als in 1985.