Helmerhoek Vroeger (18)

Op 20 juni van dit jaar lieten we de oude foto’s zien van de familie Brockhuis aan de Ravenhorsthoek. Deze foto’s gingen over deze bijzondere hoek, waar in de beginjaren van de wijk houtskeletbouw-woningen werden gerealiseerd. Ze wonen er overigens nog steeds met veel plezier.
Er lagen op het bouwterrein veel houtdelen opgeslagen, die allemaal in de te bouwen woningen moesten worden verwerkt. Een beste puzzel moet het toen geweest zijn voor de bouwvakkers.

Nadat deze foto’s van de Ravenhorsthoek op Helmerhoeknieuws gepubliceerd waren, vertelde mij Bianca Ten Kleij, eveneens daar bewoonster van het eerste uur, dat zij in haar archief ook een aantal foto’s had van dit project aan de Ravenhorsthoek. Als hobby-fotograaf had ze bij de bouw een mooie serie geschoten en stelde ze de foto’s spontaan beschikbaar.

Op een van de gemaakte foto’s, naast de nieuwbouw van toen, is vanaf de busbaan de plek zichtbaar, waar later de grote sporthal gebouwd werd.

HEB JIJ TOEVALLIG NOG FOTOALBUMS IN DE KAST LIGGEN MET OPNAMES VAN DE BOUW VAN DE WIJK? STUUR EEN PB EN WE MAKEN ER WERK VAN IN DE SERIE “HELMERHOEK VROEGER”