“Om snel thuis te zijn”.
Directeur van Zanten van de IJsselcentrale bood destijds bij de officiële ingebruikneming van de stadsverwarming de bewoners van de Helmerhoek een wijkplattegrond aan met de boodschap erbij: ”Om zo snel mogelijk thuis ter zijn om daar te kunnen genieten van de warmte”. De 9 jarige Rachel Bugla, winnares van de kleurwedstrijd, die ‘s morgens onder de kinderen van de lagere school was gehouden, hielp mee de installatie in gebruik te nemen. Het was de hele dag feest op de nieuwe lagere school aan de Bekspringhoek. ’s Morgens was er een kleurwedstrijd, werden er ballonnen opgelaten en zorgde het draaiorgel De Tukker voor een vrolijke noot. De middag was bestemd voor hoge gasten, die de hele overblijfruimte van de school vulden. De officiële handeling zelf betrof het opendraaien van een aantal afsluiters door burgemeester Wieringa, directeur de Vos van het Nutsbedrijf en andere genodigden. Rachel Bugla onthulde een bordje met het opschrift Stadsverwarming Enschede.

Door de IJsselcentrale, die het warme water levert en door het gemeentelijk Nutsbedijf, werd de bewoners beloofd dat alles zal worden gedaan om de warm watervoorziening zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Overigens zijn er nog maar vrij weinig technische problemen en kunnen de huizen in hoog tempo worden aangesloten.

Inmiddels is de Helmerhoekschool gesloten en zijn de leerlingen door een fusie thans te vinden bij de OBS De Sterrenborg, een teken hoeveel er veranderd is in de wijk.
Benieuwd of er nog wijkbewoners zijn die zich deze dag nog kunnen herinnering. Rachel Bugla, het meisje dat de kleurwedstrijd won, woont al jaren niet meer op de Helmerhoek. 
Op de foto: Kinderen van de lagere school in de Helmerhoek laten ballonnen op ter gelegenheid van de officiële ingebruikneming van de stadsverwarming.