DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (112)

Soms is de creativiteit ver te zoeken. Ik weet donders goed hoe het moet, wachten op inspiratie is wachten op de bus bij de buslijn die al jarenlang is opgeheven. Alles is al eens eerder gefotografeerd, alles is al beschreven en bezongen, waarom toch nog een poging om creatief te zijn. Kunstenaars in opleiding moesten in het verleden eerst de meester kopiëren voordat ze creatief mochten zijn. Tegenwoordig is creativiteit aangeboren, ik zie het bij mijn kleinzoon. Hij doet of zegt dingen waar ik versteld van sta, fotograferen is nog wat lastig maar dat kan ik hem in de toekomst eenvoudig leren.

Facebook herinnert mij vandaag aan een foto die ik vorig jaar op 14 december maakte. De tekst die ik bij deze foto op mijn tijdlijn schreef zou ik zo kunnen kopiëren en plakken en zo plaatsen als column op HelmerhoekNieuws. Ik doe het niet, ook al ben ik tevreden over de tekst zoals ik hem vorig jaar schreef.

De foto kopieer en plak ik wel, ik zou kunnen proberen om een verbeterde versie te maken. Ik doe het niet, blijf ik wachten op de bus die niet meer komt? Kom op jongen, snotneus of niet, hup pak die camera en loop een rondje om de bevroren vijver.

Harm Katerberg,