Domweg gelukkig op de Helmerhoek. (110)

Het is al een poosje geleden dat ik een column heb geschreven voor Helmerhoeknieuws. Het heeft tal van redenen, noem het smoesjes. Gelukkig heb ik geen plicht om een column te schrijven en daarbij een foto te plaatsen. Ook als ik zou stoppen zou dat geen enkel probleem zijn, of toch wel? Ik zou er ongelukkig van kunnen worden, dat kan niet de bedoeling zijn.

Het is herfst, de afgelopen dagen viel de hoeveelheid regen gelukkig mee en was de temperatuur in de middag nog aangenaam. Wel beginnen de blaadjes te kleuren, vallen de eikels en kastanjes uit de bomen en zijn de ganzen in vijver in de rui.

Vanmorgen heb ik in de harde wind een poosje veren in de vijver gefotografeerd. Ik zocht veren rondom de grote zwerfkeien die ik vervolgens bij de steiger in het water gooide. De wind ging meteen met de veertjes aan de haal, soms waaiden ze direct terug, een andere keer werden ze met een flinke windvlaag richting eilandje geblazen, zo die veerboot ging snel.

Harm Katerberg,