DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (107)

Dit roodborstje heeft door mijn toedoen een goudmijn ontdekt. Ik heb van de week vergeten de groene afvalcontainer aan straat te zetten, met als gevolg dat er nogal wat maden in de container zitten. Ondanks dat de container meestal dicht zit, weten de maden uit de container te kruipen. Een roodborstje heeft dit ontdekt en vliegt af en aan om maden te halen voor haar jonge kroost.

Als kind kocht ik maden in een dierenwinkel, ze dienden als aas om vissen mee te vangen. Om ze niet te snel laten ontpoppen moest je ze bewaren in de koelkast. Het groene doosje met luchtgaatjes mocht ik alleen in de koelkast zetten als ik er een plastic zakje omheen deed. Ik deed het met tegenzin, ik was bang dat ze zouden stikken.

Mensen vinden maden maar vies, als wij onze kinderen maden zouden voeren dan zou binnen de kortste keren de kinderbescherming op de stoep staan om navraag te doen.
De vogelbescherming zou het vergeten aan straat zetten van containers moeten promoten, roodborstjes vinden maden lekkerder en voedzamer dan kruimeltjes brood.

Harm Katerberg,