DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (97)

Met mijn kleinzoon van twee maakte ik een korte ochtendwandeling, in de verte hoorden we plezier makende kinderen. We zagen ze niet, want het was erg mistig. Blijkbaar was het speelkwartier, een klas met kinderen vermaakten zich op het voetbalveldje bij de vijver achter de scholen. Er werd gevoetbald en gehockeyd. Sommige kinderen deden niet mee, ze liepen op het grasveld naast het voetbalveld, ook enkele kinderen vermaakten zich in het speeltuintje met de glijbaan en de draaimolen.

Ik ben blij dat de scholen weer zijn begonnen, het brengt weer wat reuring in de Helmerhoek. Een winterslaap uitslapen is zo eenvoudig niet. Een kind moet kunnen bewegen, met vrienden spelen en nieuwe dingen leren. Ook grote mensen zijn beter af als ze onder de mensen zijn en dingen kunnen ondernemen, die verrekte corona maakt het ons knap lastig.

Wat er de komende weken en maanden gaat gebeuren is ongewis. Net las ik een teletekst bericht dat de helft van de Europese bevolking besmet gaat worden met de Omicron variant van corona. Het lijkt er op dat het eerst slechter moet gaan voordat het beter wordt. Och jee, wat staat er ons nog te wachten in 2022, blijf veilig.

Harm Katerberg,