DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (98)

Als ik de poort open doe van onze achtertuin, zie ik regelmatig deze aanhangwagen staan vol met oud ijzer, soms is de aanhangwagen ook leeg. Blijkbaar is dit een goede plek om deze aanhangwagen hier tijdelijk even te parkeren.

Mijn kleinzoon van net twee is de wereld aan het verkennen, soms doet hij dat met zijn opa door een stukje te wandelen. Hand in hand lopen we een uurtje door de Helmerhoek. Onderweg is er veel te zien, auto’s hebben echter de grootste aantrekkingskracht op hem. Dieren en bloemen vind hij ook prachtig, maar het determineren ervan is nog lastig. Auto’s determineren is een stuk makkelijker, er staan logo’s voor- en achterop de meeste auto’s. Hij kent er al vele: Opel, Ford, Hyundai, Audi en ook de Renault en de Mercedes. Ook minder voorkomende soorten begint hij te leren: Porsche, Jaguar en zelfs Bentley. Maar het leukste zijn Suzuki, Mitsubishi en Daihatsu. Daihatsu uitspreken terwijl je moet niezen is lastig, we liggen dubbel van het lachen.

De wereld verkennen kan ook binnenshuis. We zitten op de bank, foto’s kijken op de iPad van opa. Het benoemen van de dingen die op de foto’s staan gaat door: boom, bloem vlinder, koe, paard. Bij het zien van de foto van de aanhangwagen roept hij Suzukiiii, ik vroeg me af waarom. Later zag ik het, ziet u het ook?

Harm Katerberg,