DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (94)

Midden in de woonwijk waar ik opgroeide stond tussen de strakke rijtjes nieuwbouwwoningen een hunebed. Ik moet hier steeds aan denken als ik langs de grote zwerfkeien loop die tussen de Havermaathoek en de Hooiraamhoek in een rij zijn neergelegd.

Het is december, eerder deze week op maandagochtend hebben we de eerste sneeuw kunnen bewonderen. Het was niet veel, en toen het licht werd was de meeste sneeuw al weer gesmolten. Toch waren her en der nog wat restjes sneeuw bewaard om nog snel even gefotografeerd te kunnen worden. Zo lag er op deze zwerfkei nog een heel dun laagje sneeuw, eerst lag er een dikkere laag, het smeltwater heeft het grasveld net bereikt.

Het is woensdagmiddag de ene bui volgt de andere bui in hoog tempo op. Buiten is alles doorweekt met water, ik blijf binnen, want binnen is het droog. Boven op ons rijtjeshuis liggen zonnepanelen, vandaag hebben ze niet veel opbrengst, zo voel ik me ook.

Harm Katerberg,