DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (96)

Het is 24 december een dag voor kerst. Het motregent, een beetje maar. Ik besluit toch maar een “rondje om de speeltuin” te lopen met Binkie. Even de buitenlucht opsnuiven om dan gauw weer naar binnen te gaan, een camera gaat mee maar de inspiratie is ver te zoeken. Langs een schutting aan de Dubbelinckhoek zie ik witte bloementjes staan. Och jee, die hebben de matige vorst van afgelopen week overleefd. Winterviooltjes, ik had het kunnen weten.

Ik vervolg mijn wandelingetje en zie in diverse voortuinen nog steeds bloemen bloeien, ze zien er niet op hun paasbest uit maar toch doen ze een poging om de zonnige kant van het leven weer aan me te laten zien. Ik zou een fotoserie kunnen maken van bloeiende winterbloemen in de Helmerhoek. Zo de inspiratie is weer daar.

De komende dagen ga ik op zoek naar winterbloeiers. Hoe groot de fotoserie gaat worden, ik heb geen idee. De winter is nog lang en de Helmerhoek heeft vele voortuintjes, waar begin ik nu weer aan.

Harm Katerberg,