DOMWEG GELUKKIG OP DE HELMERHOEK. (95)

Zo, dat hebben we weer gehad: De kortste dag van het jaar. Laat de lente maar komen. Gelukkig scheen de zon gisteren volop, daardoor leek de dag toch nog redelijk lang. Ik hoor iemand op het werk nog zeggen als een klus af moest, “een dag heeft 24 uur”. Hij bedoelde daarmee te zeggen dat een werkdag met gemak opgerekt kan worden naar 11 of 12 uur. En dan zijn er nog steeds 12 uren over om te eten, drinken en slapen.

Nu ik afgekeurd ben voor betaald werk kan ik me de hele dag bezigheden houden met eten, drinken en slapen. 24 uur per dag eten, drinken en slapen, het lijkt op de hemel maar het is de hel. Niemand houdt zoiets vol, dan komen hobby’s in beeld: dingen die doet voor je plezier. Iedereen heeft hobby’s. Toch kan ik wel een extra hobby gebruiken naast het fotograferen en schrijven, niet te inspannend want mijn energie en aandacht zijn beperkt.

Dan komen schermen en schermpjes in beeld: schermen van tv’s, computers, iPads, telefoons. Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op het mensenlijk oog, maar het oor wil ook wat. Soms kan ik geen scherm meer zien. Ik zou me bezig kunnen gaan houden met het opnemen van geluiden. Enige jaren geleden maakte ik geluidsopnamen van zoemende bijen, graag zou ik deze hier op Facebook willen laten horen, maar ik weet nog niet hoe.

Harm Katerberg,